Heidi Geelen, een nieuw gezicht bij SOBA
 
Logo
 

Na een welverdiende zomervakantie zijn we weer volop aan het werk bij SOBA. Het beloofd een druk najaar te worden met veel bestaande maar ook met nieuw geplande opleidingen. Daarnaast hebben we ook een nieuw gezicht in ons midden. Heidi Geelen is gestart als receptioniste en gastvrouw. Mocht u binnenkort op onze locatie in De Meern komen, dan zal zij u gastvrij ontvangen. We zijn blij met de komst van Heidi en wensen haar veel plezier in haar nieuwe werkomgeving.  


Al enige jaren geven wij met succes de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Inmiddels is de opleiding goed ingericht en hebben we fantastische docenten. Onlangs is Gabi Kat daar bijgekomen als freelance docent. Zij heeft tevens geholpen met de inhoud van de vervolgopleiding. Binnenkort zal deze Vakopleiding Centralist Alarmcentrale (VoCA) gaan starten. Dit is een lange gekoesterde wens bij SOBA om deze opleiding te kunnen aanbieden aan onze vaste klanten. Mocht u interesse hebben, neem dan alvast contact met ons op.

Ymke van Kersen

Regelmatig organiseren wij inzichtavonden voor de diverse Post-HBO opleidingen. Dit geeft een mooi inkijkje in de materie en in wat je tijdens de opleiding te wachten staat. Op 2 oktober is de eerstvolgende; de Masterclass Informatie Beveiliging. Deze is gratis online te volgen en aanmelden is nog mogelijk.


Wij kijken uit naar de komende maanden en hopen u of uw medewerkers te ontvangen op één van onze opleidingen.


Met vriendelijke groet,
Ymke van Kersen

Meer kennis en meerwaarde in alarmcentrales door VoCA

Meer kennis en meerwaarde in alarmcentrales door VoCA

Onlangs is Gabi toegetreden tot de docentenpool van SOBA. Ze begon haar loopbaan als beveiliger op Schiphol en met haar diploma Beveiliger Niveau 2 vond ze al snel een nieuwe uitdaging als alarmcentralist. In korte tijd groeide ze door naar de functie van 1e centralist. Inmiddels heeft Gabi meer dan 13 jaar ervaring in de fysieke beveiliging.

Door haar jarenlange ervaring en haar natuurlijke manier van kennisoverdracht, wordt ze door collega's en vakgenoten vaak gezien als een mentor. Haar passie voor het vak toont ze ook in werkgroepen van het SVPB, waar ze onder andere meewerkt aan de examens van de BoCA (Basisopleiding Centralist Alarmcentrale).


Hoe ben je in de wereld van fysieke beveiliging terecht gekomen?
Eigenlijk vrijwel direct; ik wilde niet lang studeren, maar meteen werkzaam zijn. Ik kon bij Schiphol als beveiliger werken. Met mijn diploma Beveiliger Niveau 2 kon ik ook op de alarmcentrale gaan werken. En dat werk achter de schermen gaf mij meteen veel meer voldoening.


Als alarmcentralist bel je de mensen (particulieren of bedrijven) bij een calamiteit. Bijvoorbeeld bij een inbraak in hun woning of bedrijfspand. Maar eigenlijk zitten ze nooit te wachten op een telefoontje bij een calamiteit, omdat het weekend is, of ze zijn op vakantie of ze slapen. Achteraf zijn ze wel altijd blij, omdat wij als centralist veel logistieke taken kunnen oplossen en advies geven. Daar zie ik zelf ook altijd een leuke uitdaging; hoe breng je het nieuws over en hoe stel je de mensen gerust.


Wat is nodig om Alarmcentralist te worden?
Je hebt er natuurlijk specifieke vakkennis voor nodig; wetgeving, AVG, alarmbehandeling etc. Die kennis kun je opdoen bij de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Verder is een prettige telefoonstem wenselijk, want zoals ik eerder zei, is de eerste reactie van mensen wanneer je ze belt niet altijd direct positief, dus een zekere rust over kunnen brengen is wel een noodzakelijke soft-skill.

 

Wat was voor jou het moment en de aanleiding om te besluiten jouw kennis te willen overdragen als docent?
Nou… daar is niet echt specifiek een aanleiding toe geweest, maar is eigenlijk altijd een intrinsieke motivatie van mij. Ik deel mijn kennis gewoon graag en heb een hulpvaardige instelling. Daarom zit ik ook in de werkgroep van het SPVB waar ik me, samen met onder andere Wijnand van Loon van SOBA, mede bezig hou met de examens van BoCA om die up-to-date en relevant te houden. Toen Wijnand me de directe vraag stelde of ik interesse had om bij SOBA de opleiding BoCA te gaan verzorgen hoefde ik daar niet lang over na te denken, omdat het een logische stap was. De BoCA opleiding geef ik dan ook met veel plezier.

 

Hoe is vervolgens de VoCA opleiding tot stand gekomen?
Wijnand en ik hadden het al langere tijd over de noodzaak van een opleiding als VoCA. De BoCA opleiding is een heel goede start, maar in de praktijk blijkt dat mensen die alleen BoCA hebben gedaan vaak op termijn meer kennis en vaardigheden willen hebben.

Uiteindelijk hebben de onderwijskundigen van SOBA een dictaat opgesteld. Dit dictaat diende als raamwerk van de opleiding. Dat heb ik goed ingekeken en met mijn kennis uit de praktijk heb ik daar feedback en aanvullingen op gegeven.
Ook Niels Kolle (Docent BoCA) mag hierin zeker niet onvermeld blijven. Hij heeft een grote bijdrage geleverd met zijn kennis over wetgeving. Zo hebben we denk ik een heel waardevolle opleiding ontwikkeld. Ik kijk er samen met het team onwijs naar uit om deze nieuwe opleiding spoedig te gaan verzorgen.

 

Hoe zorgt de VoCA-opleiding ervoor dat cursisten optimaal voorbereid zijn op de steeds veranderende markt en de toenemende eisen binnen alarmcentrales?
De markt verandert continu. Daar dienen de cursisten van deze opleiding volledig in mee te kunnen gaan. Dat is uiteindelijk hún meerwaarde. Maar het is ook de meerwaarde en misschien zelfs noodzaak die de VoCA opleiding biedt. Zodat er in een alarmcentrale altijd minimaal 1 persoon is die adequaat en met de juiste kennis en vaardigheden de leiding neemt en snel de juiste beslissingen neemt.

Uiteindelijk heeft iedereen daar dan baat bij; de individuele alarmcentralist die óf zelf zijn/of haar vakbekwaamheid vergroot óf een teamleider krijgt met meer kennis. Plus natuurlijk de alarmcentrale die dan meer kennis in huis heeft.

 

Wanneer is voor jou de opleiding een succes?
Wanneer ik erin slaag om de cursisten meer in hun kracht te zetten, hen energieker te maken en hun groei te zien in kennis en beleving van het mooie beroep van alarmcentralist, dan is mijn missie geslaagd.

 

Didactische Training

Didactische Training

We zijn trots op ons opleidingen aanbod, maar hoe het lesmateriaal wordt overgebracht daar zijn we minstens zo trots op. SOBA hecht veel meerwaarde aan de inbreng van de docent. Enkele keren per jaar geven we een ‘Didactische Training’ voor zowel nieuwe of beginnende docenten, maar ook die met meer ervaring.

De training behandelt het Directe Instructiemodel (DI). Ervaringen van docenten worden gedeeld en nieuwe inzichten worden verkregen. De training is bedoeld om inspiratie op te doen voor de eigen lessen en om te oefenen met didactiek; met onder andere leerdoelen, activerende werkvormen en uitleg over een positief leerklimaat.

Onze onderwijskundigen Emilia Montanus-Roelofs, Marieke Huijzer, Mariëlle Nieuwenhuizen en programmamanager Wijnand van Loon geven deze Didactische Training aan docenten van SOBA, maar ook aan die van Veiligheidsinstituut.

Maak kennis met Heidi Geelen, onze nieuwe receptioniste en gastvrouw

Maak kennis met Heidi Geelen, onze nieuwe receptioniste en gastvrouw

Ik ben Heidi Geelen, 53 jaar en samen met mijn man en twee dochters woonachtig in Nieuwerbrug, een klein pittoresk dorpje onder de rook van Woerden.


Op 16 september ben ik bij SOBA gestart als receptioniste en gastvrouw. De voldoening die ik ongetwijfeld ga ervaren is de veelzijdigheid van deze functie. Naast de reguliere receptie werkzaamheden en het dagelijks gastvrij ontvangen van cursisten en docenten ga ik ook diverse afdelingen ondersteunen op administratief gebied. 

Maak kennis met Heidi Geelen, onze nieuwe receptioniste en gastvrouw

Mijn eerste week is echt voorbijgevlogen en was enorm leerzaam. Alle collega’s zijn super vriendelijk en behulpzaam waardoor ik mij zeer welkom voel. Ik kijk in ieder geval uit naar een leuke, leerzame en vooral nog lange carrière bij SOBA.


In mijn vrije tijd ben ik veel buiten en ga graag met mijn camera op pad om van natuur en dieren de mooiste plaatjes te schieten. Ook ben ik graag op het water en hou ik van heerlijk uit eten gaan met gezin of vrienden. 

Schaatsteam IKO-X2O

Als onderdeel van de SeSa groep sponsoren we schaatsteam IKO-X2O.
Zaterdag 21 september vond de teampresentatie voor het nieuwe seizoen plaats op het cruiseschip ‘De Rotterdam’.

Medewerkers van SOBA waren op deze zonnige dag bij de presentatie aanwezig en kregen een uitgebreide rondleiding door het schip alvorens het nieuwe team gepresenteerd werd mét een nieuwe naam. Een nieuwe naam, want dit jaar is X2O badkamers samen met IKO de hoofdsponsor, dus vanaf komend seizoen zullen de schaatstoppers als Team IKO-X2O in actie komen.

Martin ten Hove, een van de oprichters van het team: ‘Team IKO-X2O onderscheidt zich door een vooruitstrevende aanpak, waarbij maatwerk en persoonlijke aandacht voor de individuele schaatser centraal staan. Wij zien heel duidelijk dat er zowel binnen het team als onder de sponsoren een sterk gevoel van betrokkenheid en familiegevoel heerst.’


Het team, onder andere bestaande uit wereldkampioenen Joy Beune en Bart Swings, is dit seizoen uitgebreid met toppers als Michelle de Jong, Dai Dai N’tab en aanstormend talent Mats van de Bos die dit jaar, na het succesvol afronden van zijn VWO, voor het eerst full-time met schaatsen bezig zal zijn.

De initiators en oprichters; de broers Erwin en Martin ten Hove hebben met het aanstellen van de juiste coaching- en begeleidingsstaf een topteam weten te creëren.
Ze begonnen relatief bescheiden en klein, maar hadden een duidelijke visie: ‘Presteren kun je leren’.

Inmiddels hebben ze laten zien een team te zijn dat vanuit de juiste balans tussen pure trainingsdata, hard trainen én plezier en ontspanning topprestaties weet te leveren.

nst21sept2024-IKO-X2O-en-Joy-Beune_1000x1000

 

De trainingen zijn al een tijdje in volle gang en de eerste belangrijkste wedstrijd zal in het weekend van 8 november in schaatstempel Thialf in Heerenveen plaatsvinden; het World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT), waar de schaatsers hun startbewijzen dienen te verdienen voor de aankomende World Cups dit seizoen.

 

We wensen Team IKO-X2O veel succes in de laatste voorbereidingen naar de start van een nieuw schaatsseizoen.

Opleidingsagenda

Opleidingsagenda
Op diverse data en locaties starten wij weer met onze opleidingen

Heb je vragen over onze opleidingen of wil je een advies op maat? Stuur een mail naar info@soba.nl of neem telefonisch contact op met één onze opleidingsadviseurs.
Wij helpen je graag verder!

Opleiding MBV Praktijk

MBV Praktijk

De opleiding bestaat uit 4 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur.

Startdata:

8 oktober 2024 in De Meern + startgarantie

14 oktober 2024 in Schijndel

Opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB)

Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB)

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur

incl. examen.

Start 21 oktober 2024 in Schijndel

Opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties (PDB)

Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties (PDB)

De opleiding bestaat uit 9 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur

incl. examen.

Start 21 oktober 2024 in Schijndel

Opleiding MBV Theorie

MBV Theorie

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur.

Start o.a. op 24 oktober 2024 in Amsterdam 

Opleiding TBV Theorie

TBV Theorie

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur.

Start o.a. op 24 oktober 2024 in Amsterdam

Opleiding Installatiedeskundige Ontruimingsalarminstallaties (ID-OAI)

Installatiedeskundige Ontruimingsalarminstallaties (ID-OAI)

De opleiding bestaat uit 2 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur.

Start 29 oktober 2024 in De Meern

Opleiding Noodverlichtingsdeskundige (NVD)

Noodverlichtingsdeskundige (NVD)

De opleiding bestaat uit 3 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur.

Start 7 november 2024 in De Meern

Opleiding Projectering Noordverlichting

Projectering Noodverlichting

De opleiding bestaat uit 2 lesdagen van 09.00 tot 15.30 uur.

Start 7 november 2024 in De Meern

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over deze nieuwsbrief, onze opleidingen of zou je meer informatie willen over Incompany mogelijkheden? Neem dan contact op via één van de onderstaande telefoonnummers of stuur een e-mail.

SOBA Security Opleidingen BV De Meern 030 - 666 777 3
SOBA Security Opleidingen BV Schijndel 0413 - 319 077
E-mail: info@soba.nl

SOBA
Rijnzathe 8
3454 PV De Meern
030 - 666 7773
info@soba.nl
www.soba.nl
© 2024 - SOBA
Uitschrijven   Online bekijken